logo salut i benestar

Tenir cura de la flora intestinal per aprimar-nos

by in Fitoterapia, Nutrición, Salud natural septiembre 16, 2020

Recentment paràvem que els investigadors han descobert que la flora intestinal també incideix sobre el control del pes. Per això avui volem parlar-vos del Lactobacillus gasseri, un bacteri probiòtic que compta amb propietats molt interessants, però que malgrat això és bastant desconegut. Els investigadors han pogut observar que dotar a la nostra flora intestinal de Lactobacillus gasseri (o L. gasseri) ens pot ajudar a perdre els quilos de més.

Sovint, el bacteri L. gasseri es veu eclipsat pel seu cosí, el Lactobacillus casei (o L. casei), que trobem en els productes lactis fermentats a la venda en supermercats (tipus Actimel). La majoria dels bacteris probiòtics, com el L. casei, s’utilitza per millorar les defenses immunitàries. No obstant això, actualment està canviant i els investigadors punters estan constatant que la composició de la flora intestinal és la responsable de l’obesitat i la diabetis tipus 2.

El L. gasseri ajuda a perdre aquests quilos de més

Investigadors japonesos han dut a terme un estudi l’objectiu del qual consistia a avaluar l’impacte del probiòtic Lactobacillus gasseri en l’obesitat. Van portar a terme un assaig clínic aleatoritzat doble cec enfrontat a placebo en diversos centres clínics, sobre un total de 87 individus amb excés considerable de greix abdominal. Després de 12 setmanes, els individus que van seguir el tractament amb L. gasseri havien perdut de mitjana un 4,6% del seu greix abdominal i un 3,3% del seu greix subcutani. A més, havien perdut un 1,4% del seu pes i reduït un 1,8% el contorn de la cintura. Finalment, aquest estudi confirma els resultats d’un assaig anterior que havia demostrat l’eficàcia del L. gasseri en la disminució dels nivells de greix en animals.

Com el probiòtic pot ajudar-nos a perdre pres

La introducció de L. gasseri fa menys permeable la capa mucosa de la paret intestinal, de tal manera que les substàncies nocives deixen de penetrar amb total llibertat en la sang.

El L. gasseri també permet que es modifiquin els senyals químics que provenen del sistema digestiu per canviar d’aquesta manera el tractament del greix en el cos. Per descomptat, el L. gasseri no és la panacea per aprimar-se. Els resultats hi són, però no són ni de bon tros miraculosos. ¡No espereu aprimar de la nit al dia gràcies a aquest probiòtic!

No obstant això, sumat a una alimentació sana i a una activitat física, el probiòtic L. gasseri pot marcar la diferència. Està clar que si mantenim una alimentació sana, fem exercici però, malgrat tot, seguim sense veure els efectes a la balança, el L. gasseri pot ser el desencadenant que ens faci perdre aquells quilos de més.

També ha quedat clar que una flora intestinal mal cuidada no pot funcionar. Seria com intentar pujar un turó en bici sense poder canviar de marxa: més valdria baixar i empènyer la bicicleta a peu. No obstant això, si la nostra bicicleta està en bon estat i ens permet canviar a marxes més curtes, podrem ascendir al turó bastant més ràpid que caminant.

Cuidar la flora intestinal. Per què és tan important?

De la mateixa manera que podrem tenir la flora intestinal al nostra favor, també se’ns pot girar en contra, tot depenent de la cura que li dediquem.

Una bona flora intestinal pot ajudar en la digestió, aportar els nutrients i les vitamines necessàries, millorar el seu metabolisme per emmagatzemar menys greixos i protegir-nos contra virus, fongs, bacteris dolentes i contra les malalties que estan a l’aguait.

Una flora intestinal en mal estat no només ens deixarà sense defenses davant d’atacs externs, sinó que també entorpirà la digestió, amb un increment del risc de restrenyiment, diarrea, etc. Però, sobretot, permetrà que bacteris nocius, llevats, fongs oportunistes o patògens (Candida albicans) proliferin en el nostre intestí, ja que tenen garantit la calor, l’aliment i la protecció que necessiten. Resulta per tant fonamental protegir la nostra flora intestinal.

En resum

Cal assegurar-nos que el nostre tub digestiu està ben poblat de L. gasseri, aconseguint reequilibrar la nostra flora intestinal i millorar el nostre metabolisme. El L. gasseri farà així que la mucosa intestinal sigui menys permeable a microorganismes patògens i modificarà les senyals químics que gestionen el greix per tot el cos, cosa que afavorirà la pèrdua de pes.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *