logo salut i benestar

Receptes per a alleujar l’amigdalitis

by in Salud, Salud natural agosto 26, 2020

Receptes per a alleujar l'amigdalitis

Existeixen diverses maneres de mantenir la gola fora de perill de l'hivern i el fred. Però, a més de consells pràctics i hàbits diaris, també existeixen receptes naturals perfectes per a alleujar una amigdalitis.

A Salut i Benestar us hem preparat les fórmules més efectives, ja sigui en xarop, infusions o olis essencials, entre d’altres:

 

En infusió

Ingredients: • Malví (fulles i flors): 50 g. • Malva (fulles i flors): 50 g. • Verbasco (fulles): 40 g. • Rosella (pètals): 40 g. Elaboració: aboca 1 litre d’aigua bullint sobre 20 g de la mescla, tapa i deixa reposar durant 10 minuts. Filtra i beu amb palleta al llarg del dia, sense recalentar (es pot guardar en un termo). Si ho endolcim amb mel d’eucaliptus o farigola estarà deliciós.

 

En xarop

Primer cal fer una cocció de malví bullint 25 g d’arrels en 500 ml d’aigua durant 10 minuts. A continuació, afegeix 700 g de sucre de canya integral i col·loca fins a obtenir una espècie d’almívar. Deixa refredar i pren 3 cullerades al dia (mitjana dosi en el cas dels nens).

 

Per a fer gàrgares

Des del moment en que sentim molèsties a la gola, cal començar a fer gàrgares. Es tracta d’un tractament molt senzill i eficaç que es pot realitzar de diverses maneres: • Amb suc de llimona: posem una cullerada diluïda fins a la meitat amb aigua tèbia i procedim a fer les gàrgares. Un cop acabades les gàrgares, cal esbandir-nos bé la boca per evitar que la llimona espatlli l’esmalt de les dents. • Amb vinagre de sidra: una cullerada en ¼ de got d’aigua. • Amb olis essencials: barregem una gota de menta, una de clau d’olor i una de farigola  en un excipient de 10ml i diluim la meitat amb aigua.

 

Cataplasmes per l’amigdalitis

Una altra opció molt efectiva ja des dels primers símptomes són els cataplasmes d’argila enriquits amb olis essencials. Com fer un cataplasma per alleujar l’amigdalitis? Posem 5 gotes de AE de farigola linalol en 2 ml d’oli d’ametlles dolces i barregem amb argila verda (a la venda en farmàcies). Col·loquem l’emplastro sobre la gola, formant una capa d’1 cm de gruix i ho mantenim fix tota la nit amb una bufanda o una bena.

 

Per a una gola suau i no irritada

Si tenim la gola irritada i tossim una mica es aconsellable prendre plantes riques en mucílags. Poden servir les fulles, les flors i les arrels de malví (Altheaofficinalis), flors i fulles de malva (Malva sylvestris), flors de verbasco (Verbascum thapsus) o pètals de rosella (Papaver rhoeas). Aquestes plantes, anomenades pectorals, tenen una potent acció suavitzant.

 

També pots usar plantes curatives com la calèndula (Calendula officinalis), que es presenta en tintura mare. Preneu 50 gotes, tres vegades al dia, diluïdes en una infusió no gaire calenta. Les plantes riques en vitamina C també són molt interessants, ja que ajuden a reduir el dolor i suavitzar les secrecions. Finalment, pot mastegar tots els matins un comprimit de escaramujo i acerola.

Solucions naturals per a l’amigdalitis a base d’olis essencials

Ha d’optar per un oli essencial que sigui antiviral i immunostimulant. L’oli essencial de ravintsara (Cinnamomum camphora CT cineol) és ideal. La ravintsara és un arbre les fulles del qual s’assemblen a les del llorer, (excepte que la seva vora no és ondulat). El seu oli essencial és conegut per prevenir malalties hivernals, especialment del conjunt otorinolaringòleg (ORL) i en particular l’amigdalitis d’origen viral. Com a preventiu s’aplica donant un massatge a les mans per després inhalar les restes que han quedat a la pell. En cas d’amigdalitis d’origen viral podem prendre una gota 3 vegades al dia, diluïda en mel d’acàcia (o en un comprimit neutre) durant 7 dies. Atenció: no es recomana en nens menors de cinc anys ni en dones embarassades o en període de lactància.

Segueix-nos a xarxes socials

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *