logo salut i benestar

Per què és tan important la teràpia físico vascular

by in Bemer, Salud natural agosto 26, 2020

Per què és tan important la teràpia físico vascular

La teràpia físico vascular s’utilitza avui en camps molt diversos. I és que la millora de la microcirculació té un efecte positiu en molts aspectes per a la salut, la resistència immunitària, així com per al benestar general.

La microcirculació és una part d’enorme importància funcional en el sistema circulatori humà. Aquesta es desenvolupa a la fina i àmpliament ramificada xarxa que formen els petits i diminuts vasos sanguinis, l’anomenada microcirculació.

Basant-se en anys d’experiència, Bemer ha desenvolupat constantment la teràpia vascular física, en part, amb coneixements revolucionaris sobre els bioritmes de processos regulars locals i globals. Una estimulació efectiva de la microcirculació suposa una ajuda per als mecanismes de regulació més importants del cos humà pel que fa a la prevenció i processos de curació, recuperació i regeneració, i s’aplica de manera complementària a nombrosos tractaments i indicacions.

La teràpia de Bemer està indicada per alleujar les molèsties causades per malalties contretes amb o com a conseqüència de complicacions derivades de la microcirculació deficient, o que provoquen aquestes complicacions, a causa d’una insuficiència vasomotora. L’equip de la teràpia de Bemer està dissenyat per incrementar la freqüència limitada de contracció dels vasos sanguinis capil·lars superficials de mida reduïda o molt reduïda (<100 micres). D’aquesta manera, es millora la distribució sanguínia a la xarxa capil·lar de la microcirculació.

Estructures de la microcirculació

La microcirculació està constituïda per diverses estructures: els vasos sanguinis diminuts (arterioles, capil·lars, vènules), els vasos limfàtics inicials (presents a la part davantera del flux) i l’espai intersticial (espai que hi ha entre els vasos sanguinis, els vasos limfàtics i les cèl·lules).

Una microcirculació deficient pot provocar una carència energètica en les cèl·lules com a conseqüència d’una insuficiència en els processos de distribució i eliminació. En un primer moment, es produeix una reducció del rendiment i, a continuació, una disfunció en les cèl·lules afectades. La microcirculació deficient es podrà considerar una malaltia quan afecti una quantitat de cèl·lules d’un òrgan o teixit tal que provoqui la manifestació de símptomes. Les cèl·lules en condicions de carència energètica no poden funcionar a ple rendiment. La majoria de les cèl·lules tenen un cicle de vida i es renoven quan aquest arriba al seu final, però les cèl·lules amb manca energètica moren de forma prematura. Fins i tot els nostres glòbuls blancs i, per tant, l’efectivitat del nostre sistema immune, depenen directament de la microcirculació i de la condició energètica d’aquestes cèl·lules.

La microcirculació és la característica del nostre sistema circulatori que garanteix la distribució de cada cèl·lula del cos mitjançant un flux sanguini regulat amb els nutrients i l’oxigen necessaris. Així mateix, la microcirculació és l’encarregada de desallotjar els productes finals del metabolisme, com el diòxid de carboni, produïts com a conseqüència de l’activitat cel·lular. Tal com indica el prefix «micro», parlem de vasos extremadament petits, ja que les cèl·lules presenten una grandària molt reduïda (les cèl·lules del cos no són visibles per a l’ull humà). Per tant, el nostre cos presenta una xarxa enorme de vasos sanguinis diminuts, alguns dels quals són 4 vegades més estrets que un pèl.

En què ens pot ajudar la teràpia fisico vascular?

Molts pacients reporten una millora del seu estat general de salut i un augment del benestar i rendiment. Els estudis d’observació a més a més confirmen que la teràpia físico vascular, com a tractament de recolzament, pot contribuir a l’èxit d’una teràpia mèdica convencional.

Això inclou entre altres, el tractament de la diabetis, trastorns de cicatrització de ferides o la malaltia arterial perifèrica oclusiva. Més enllà, es mostren èxits en la teràpia del dolor, artrosis, reuma, fatiga crònica, millores en els valors del son en pacients amb trastorns del son, estrès i refredats així com un recolzament als processos de rehabilitació i regeneració.

Depenent del quadre clínic, la teràpia físico vascular es realitza com a teràpia de cos sencer per a la millora general de la microcirculació i localment per a l’estimulació addicional dels microvasos en les regions del cos afectades.

Resultats d’una bona microcirculació

1. Activem el poder auto-regenerador del nostre cos 2. Potenciem l’oxigenació dels teixits i la regeneració cel·lular 3. En activar la microcirculació, millorem el subministrament d’oxígen i nutrients a les teves cèl·lules i eliminem les toxines amb més facilitat 4. Prevenim l’envelliment prematur del nostre organisme 5. Potenciem tots els tractaments mèdics i terapèutics

** En l’actualitat, la base de dades científica compta amb més de 500 pàgines d’estudis científics sobre una àmplia varietat d’aplicacions en les que la teràpia vascular física ha demostrat la seva eficàcia i els seus efectes adjuvants. Per ara, s’han publicat 3 llibres, 12 estudis disponibles per a la consulta a PubMed i al voltant de 50 publicacions més.

Segueix-nos a xarxes socials

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *