logo salut i benestar

Malalties oncològiques. La millor lliuta, la prevenció!

by in Salud natural agosto 26, 2020

Malalties oncològiques. La millor lliuta, la prevenció!

Trastorns oncològics

Les causes del càncer i les metàstasis són molt complexes, des de la influència de la genètica familiar, fins a la desequilibrada dieta nutricional que afavoreix entorns amables a la proliferació cancerígena. Per descomptat els factors carcinògens (contaminació atmosfèrica i radioactiva, tabac, compostos de gasos i pintures, additius, etc.) tenen molt a aportar a l’assumpte. Els investigadors i metges fan grans esforços, a través de multimilionàries recaptacions econòmiques a tot el món, per aconseguir aclarir els aspectes més amagats i desconeguts de la enfermetat del càncer que tant de mal causa a milers de persones any rere any.

Però abans de seguir aprofundint en les causes multifactorials i les solucions que podem trobar a través de la nutrició per poder prevenir i lluitar contra la malaltia oncològica, seria interessant fer una reflexió de per què està sent una de les majors pandèmies de les últimes dècades:

Si analitzem la causa emocional d’aquesta malaltia, aspecte que hauríem de fer amb qualsevol patologia i aprofundir en una millor solució sistèmica per donar respostes més eficaces en el procés sanador, veiem que els aspectes que més influencien en el seu desencadenant i progrés són:

• La rancúnia cap a una situació i / o persones a través de la ira continguda.

• La tristesa mantinguda durant molt de temps.

• Les preocupacions de caràcter obsessiu.

• La manca d’esperança.

Totes aquestes manifestacions emocionals desequilibrades i mantingudes durant molt de temps, poden desencadenar alteracions en el nostre cos i en les nostres cèl·lules, que desemboquin en transtorns oncològics.

Això sí, totes aquestes manifestacions emocionals tenen una resposta comuna per a ser superades: el perdó i l’amor. Tant la tristesa, com la falta d’esperança, com el rancor o la preocupació constant tenen un signe en comú … no comprendre que res ni ningú és perfecte i que venim a aquest món a il·luminar-nos amb l’experiència de l’assaig i error. Per això hem de gaudir, perdonar i estimar les nostres debilitats i les nostres pors, així com gaudir, perdonar i estimar les debilitats i pors de les altres persones, fins i tot de totes les situacions d’aquest món i aquesta realitat en la qual ens ha tocat viure, amb els seus més i els seus menys.

Per què és una pandèmia ara aquesta malaltia?

Perquè se’ns exigeix, a tots els nivells, que fomentem la cultura de la competència i l’autoexigència; millors que els altres, més ràpids per arribar abans, amb estudis i carreres professionals impecables, guapos i cures estèticament, intel·ligents en el col·legi sigui com sigui, etc.), fomentant altres sentiments com l’enveja, la rancúnia i la ira per no aconseguir el que l’altre, la tristesa per creure’ns ser «mediocres» en el que fem si no arribem objectius, o per no aconseguir la vida «ideal» interposada a nivell social. A més, la preocupació per solucionar mancances a qualsevol preu, i finalment la falta d’esperança per no haver-les aconseguit, agreugen encara més la situació.

 

Quan comprenem que no es tracta d’arribar a cap costat, sinó de viure el camí amb il·lusió i obertura mental, entenem que el que pensin els altres no importa, si no el que realment importa és el que un vol «SER» atenent a la seva essència d’ànima espiritual, sense pressions per ser-ho … .simplement «SER, ESTAR, SENTIR» l’amor cap a un mateix per poder «REALITZAR, VIURE, COMPARTIR» l’amor cap als altres, cap a tots els éssers vius sense límits, sense condicions.

La mesura de l'amor, és estimar sense mesura

Sant Agustí d'Hipona

Dit això, i després d’haver-nos tret un gran pes de sobre que ens mantenia ancorats en una falsa veritat existencial, en una falsa realitat del que se suposa que hauríem de ser, en lloc del que realment som. És a dir, d’estimar-nos sense cap mesura. Podem abordar la solució cap a la pandèmia per la via nutricional, per afavorir entorns amables per a la remissió i / o la prevenció cancerígena. L’estratègia nutricional anirà encaminada cap a: 

• Potenciar una dieta molt variada en fruites i verdures, riques en beta carotens, vitamina C i E, i minerals i oligoelements, així com fitoquímics i antioxidants, que permetin enfortir, amb la màxima solvència, la resistència de l’organisme cap a la malaltia oncològica.

• Potenciar una dieta alcalinitzant, pel fet que l’acidificació ofereix un ambient favorable a l’aparició i propagació de la malaltia, i al seu torn la alcalinització produeix un entorn anti-càncer favorable en l’organisme.

• Potenciar una dieta antiinflamatòria, a causa de que la inflamació ofereix un entorn favorable per a l’aparició i propagació de la malaltia.

• Potenciar l’oxigenació del cos i afavorir una bona salut sanguínia, ajuda a prevenir el càncer i lluitar contra tumors malignes.

• Eliminar de la dieta els sucres simples i / o refinats, ja que són la base de subsistència de la malaltia oncològica per al seu establiment i posterior propagació.

• Eliminar de la dieta l’excés de proteïna animal rica en greixos saturats, ja que l’excés en el consum de les seves proteïnes, i especialment la caseïna, està directament relacionat amb l’activació tumoral de les cèl·lules orgàniques sanes.

• Eliminar de la dieta els aliments processats, refinats i / o conservats rics en additius, toxines, substàncies de rebuig i mancats de fonts importants de nutrients vitamínics. Aquests aliments no només no aporten mecanisme de defensa sinó que entorpeixen el camí de sanació i / o afavorint l’activació i propagació oncològica.

Segueix-nos a xarxes socials

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *