logo salut i benestar

En què t’has de fixar per saber si un probiòtic és efectiu?

by in Salud natural agosto 26, 2020

Cambia tus patrones de sueño

6 coses que has de mirar l’etiqueta per saber si estàs davant d’un preparat probiòtic que funcioni

Un cop fet aquest petit recordatori per ubicar els beneficis per a la salut que et pot aportar un probiòtic, pren un paper i un bolígraf per anotar les 6 coses que has de mirar l’etiqueta per saber si estàs davant d’un preparat probiòtic que funcioni:

Nomenclatura específica del gènere, espècie i soca probiòtica. Els efectes saludables demostrats per una soca microbiana específica no són extrapolables o atribuïbles a altres soques de la mateixa espècie o a tot un grup de probiòtic. Per exemple, en el cas de Lactobacillus rhamnosus GG, el terme Lactobacillus es correspon amb el gènere, la denominació rhamnosus és l’espècie i la designació GG es refereix al cep específica.

Millor escollir un probiòtic multiespècie, és a dir, que contingui agrupacions (consorcis) específiques de bacteris. Els bacteris cooperen entre sí i milloren la seva relació en ingerir conjuntament.

Recompte de microorganismes viables de cada cep. Els microorganismes continguts en un producte probiòtic han d’estar en una determinada quantitat que els permeti arribar al còlon, que és el lloc on principalment exerceix el seu efecte beneficiós. El probiòtic ha de contenir un mínim de 1x10e9 UFC (unitats formadores de colònies) -mil milions de bacteris- per assegurar-nos que els bacteris arribin vives a l’intestí després del seu pas per l’esòfag i l’estòmac.

Condicions d'emmagatzematge dels probiòtics recomanades i seguretat de les mateixes

Dosi recomanada de probiòtics per obtenir l’efecte beneficiós i descripció del mateix

La dosi és important perquè pot ser que el probiòtic no sigui efectiu per a una dosi més baixa a la de l’estudi que demostra l’eficàcia del cep probiòtica. A més, recorda que els efectes saludables de cada cep probiòtic específic present en el producte que compres s’han de demostrar mitjançant estudis realitzats en població humana amb metodologia científica adequada (els estudis de laboratori o en models animals no són suficients). No oblidis que les evidències científiques observades sobre un tipus de població no són extrapolables a una altra població que variï en edat (nens i ancians) o en estat fisiològic (per exemple, gestació i lactància).

Informació de contacte per a la vigilància post comercialització

Tot i que els probiòtics són segurs, és important portar un registre de possibles efectes adversos associats al seu consum.

En resum, queda’t amb que els efectes beneficiosos dels probiòtics són específics de cep i de la dosi i durada que el prens.

Jo utilitzo aquest perque:

– És simbiotic: conté probiòtics i prebiòtics. 12 cultius en la seva totalitat

– 1 billió de bactèries

– conté fibra

– doble microencapsulació patentada

Segueix-nos a xarxes socials