logo salut i benestar

Els 5 manaments de l’àloe vera

by in Salud natural julio 16, 2020

Els 5 manaments de l'àloe vera

Com ja vàrem explicar els usos de l’àloe vera són múltiples. Però tots els estudis científics coincideixen que per aprofitar al màxim les propietats de l’àloe vera cal observar les regles següents:

1. Consumir en forma de beguda

Càpsules, píndoles, cremes … Hi ha moltes maneres de gaudir dels beneficis de l’àloe vera, però tenint en compte que tant el procés de fabricació de les càpsules com el de pasteurització del gel poden afectar la seva composició, des de Salut i Benestar recomanem consumir-la en forma de beguda (sempre que aquesta hagi estat obtinguda en fred), ja que és el format que millor conserva totes les propietats positives d’aquesta increïble planta. (1)

2. Assegurar-se que el gel sigui procedent de la varietat Aloe Vera barbadensis Miller

No totes les varietats d’àloe vera són iguals. Encara que existeixen més de 400 espècies, la Aloe Vera barbadensis Miller ha estat la més estudiada i s’ha demostrat que posseeix nombroses propietats beneficioses per a l’organisme. (2) (3)

3. Comprovar que no contingui aloïna per evitar els seus potents efectes laxants

En la fulla d’aloe vera cal distingir dues parts: l’aloïna i el gel. L’aloïna es troba en uns filaments que hi ha entre el gel i l’escorça de les fulles. El gel és la polpa que es troba a l’interior d’aquestes. El problema és que l’aloïna posseeix un component que el converteix en un potentíssim laxant que pot arribar a irritar les mucoses del sistema tub digestiu. Per tant, és imprescindible que la beguda que escullim només contingui gel lliure de aloïna.

4. Escollir una beguda que sigui 100% gel d’àloe vera i no un vulgar extracte

Algunes begudes que s’anuncien com a begudes d’àloe vera són en realitat una solució aquosa que amb sort porten un miserable 10% de gel. Lògicament, ni els nutrients ni els beneficis són els mateixos. Assegureu-vos que sigui 100% gel d’àloe vera.

5. Buscar que la seva qualitat estigui garantida amb el segell del IASC

Si la beguda compta amb el segell del Certificat del Consell Internacional de Ciència de Aloe Vera (IASC), podeu estar segurs que heu fet la millor elecció. El IASC és un organisme fundat el 1981 per protegir el consumidor de falses afirmacions i etiquetatges enganyosos, de manera que només atorga el seu segell als productes que compleixen els màxims criteris de qualitat.

Si voleu escollir correctament la vostra beguda d’àloe vera no dubteu en preguntar-me més.

FONTS

1. Grindlay D, Reynolds T. The Aloe vera phenomenon: a review of the properties and modern uses of the leaf parenchyma gel. Journal of ethnopharmacology, 1986, 16:117– 151.

2. Dagne E, Bisrat D, Viljoen A, Van Wyk B.E. Chemistry of Aloe species. Curr Org Chem. 2000;4:1055–78.

3. Aloe vera leaf gel: a review update. J Ethnopharmacol. 1999;68(1-3):3-37.

Segueix-nos a xarxes socials