logo salut i benestar

Com tractar l’artrosi de manera natural

by in Salud natural julio 24, 2020

Com tractar l’artrosi de manera natural

La glucosamina i la condroitina restauren el cartílag

És el que demostra l’estudi The Moves (1) pel que fa a la combinació de glucosamina i condroitina, i el que igualment confirma Jacqueline Lagacé, especialista en immunologia i exdirectora d’un laboratori de recerca de la Facultat de Medicina de la Universitat de Mont-real: «Estimem que la ingesta d’aquests dos productes millora l’estat dels artròsics en aproximadament un 80% dels casos».
 
Segons l’estudi The Moves, per ser eficaç en pacients que pateixen artrosi severa, el contingut combinat de glucosamina i condroitina ha de ser de 1.500 mg de glucosamina i 1.200 mg de condroitina. I no val qualsevol condroitina. Hi ha fabricants que venen productes procedents de cartílag mòlt amb la denominació de «condroitina», quan la veritat és que no contenen tot just.
El 2007, controls efectuats a laboratoris poc escrupolosos van demostrar que alguns d’aquests productes que es comercialitzen a força de cartílag mòlt no contenen en realitat més que un 5% de condroitina, una dosi massa baixa per esperar l’efecte pretès en les articulacions. Per això és tan important, a l’hora de triar un suplement, analitzar què és el que conté cada fórmula quan parlen de «condroitina».

El MSM redueix fins a un 82% els dolors d’artrosi

L’acció de la glucosamina i la condroitina es veu reforçada pel metilsulfonilmetano (MSM), una substància activa natural present en quantitats ínfimes en determinats aliments (ou, llet, ceba) i que reforça la producció espontània de sulfat de condroitina, sulfat de glucosamina i àcid hialurònic, les substàncies que confereixen elasticitat a les articulacions.
 
Gràcies al sofre que conté, el MSM contribueix a mantenir en bon estat els teixits conjuntius (tendons, dermis profunda, col·lagen i cartílag, entre d’altres). El sofre és essencial per a l’acció del glutatió, un neutralitzador de radicals lliures molt potent, necessari per a la formació i la restauració de la matriu cel·lular del cartílag.
 
Un estudi doble cec ha mostrat una reducció del 82% del dolor en pacients artròsics després d’un tractament de sis setmanes i un altre estudi publicat el 2011 demostra l’efecte de l’MSM en pacients amb artrosi. (2) (3)

La glucosamina, la condroïtina i el MSM actuen en sinergia

Diversos estudis clínics han demostrat que els resultats obtinguts per la combinació de glucosamina, condroitina i MSM són millors que quan es pren per separat cada producte.
Segons els resultats d’un estudi publicat el 2009 (4), s’observa una millora significativa de la mobilitat de les articulacions en aquelles persones a qui s’assigna una combinació de glucosamina i MSM. Si bé a cada un d’aquests productes se li atribueix eficàcia per alleujar els mals de l’artrosi, és la combinació d’ells la que ofereix millors resultats.

El harpagòfit té uns potents efectes antiinflamatoris

L’extracte de harpagòfit tampoc ha de faltar en un bon suplement enfront de l’artrosi.
El harpagòfit és una planta originària d’Àfrica que també es coneix com «arpa del diable». S’ha demostrat mitjançant estudis científics (5) que aquesta planta té la capacitat de reduir el nivell de citoquines, els agents lligats a la inflamació.
 
Un estudi publicat el 2003 (6) revela una notable reducció del dolor i dels símptomes de l’artrosi en 75 pacients tractats amb harpagofit. El dolor remet entre un 25 i un 45%, mentre que la mobilitat augmenta el mateix. A més, com els omega 3, inhibeix els enzims que digereixen el cartílag.
 
Altres estudis (7) han revelat igualment que l’harpagòfit és com a mínim tan eficaç com els coxibs (inhibidors de la ciclooxigenasa que es venen amb diferents noms comercials: Celebrex, Artroxil, Celecoxib, Miodar …), però té molts menys efectes indesitjables.

Una combinació de quatre substàncies actives naturals per tractar l'artrosi

Així doncs, com s’ha vist, glucosamina + condroitina + MSM + harpagòfit formen l’equip de «els quatre magnífics» per lluitar contra l’artrosi.
 
Us asseguro que la combinació d’aquests quatre ingredients junts pot fer meravelles per l’artrosi, actuant directament en les articulacions des de la primera presa, per alleujar els seus dolors i frenar, o fins i tot revertir, la degradació dels cartílags.
 
Però malgrat això he de advertir-vos que no és un remei miraculós (com d’altra banda tampoc ho són els fàrmacs antiinflamatoris) que pugui lliurar-nos dels dolors en uns dies. Si l’artrosi ja porta anys afectant al nostre cos, és poc realista pensar que ens puguem deslliurar de la nit al dia.
 
Tots els estudis realitzats sobre el tema assenyalen de fet que un tractament de llarga durada és el que permetrà:
– restaurar la flexibilitat i la mobilitat de les articulacions
– reduir els mals de forma significativa i permanent
 – reparar els danys causats per l’artrosi i reconstruir el cartílag
 
Així doncs, poden resultar una oportunitat a les vostres articulacions, encara que ja haguessiu perdut les esperances. Veureu que si tots els dies els hi aporta els nutrients que necessiten, podreu recuperar a poc a poc la seva flexibilitat i elasticitat i els dolors disminuiran.
A més, si combineu l’aportació d’un aquests nutrients específics amb una bona alimentació i exercici físic, l’efecte serà més gran, i sentireu a poc a poc que els seus dolors van disminuint, les seves articulacions aniran recuperant elasticitat i augmentarà la seva mobilitat.

Tornar a realitzar activitats que gairebé oblidades sense notar aquests dolors punxants!

Segueix-nos a xarxes socials