logo salut i benestar

Com escollir un probiòtic?

by in Nutrición, Salud agosto 26, 2020

Com escollir un probiòtic?

No tots els preparats etiquetats com a probiòtics són eficaços. Actualment, al mercat hi ha una àmplia gamma de productes que contenen probiòtics i si alguna vegada has optat per utilitzar-los t’hauràs trobat amb un autèntic dilema a l’hora d’escollir-ne un. A mi també m’ha passat i vull ajudar-te a escollir el millor prebiòtic quan el necessitis.

Per a què serveixen els probiòtics? Anem pas a pas i abans de continuar, analitzem: en quines situacions et pot facilitar la vida un probiòtic?

Remissió de les males digestions. L’exemple més conegut és la simptomatologia de gasos, distensió abdominal i darrea deguts a la intolerància a la lactosa o associats, intolerància al gluten, a la síndrome de l’intestí irritable… A l’hora d’administrar un probiòtic, la lactasa dels bacteris actuaria degradant la lactosa i impedirien que arribés sense digerir l’intestí gros i ocasionés els símptomes no desitjats.

Reposició de la microbiota autòctona després que hagi estat eliminada per qualsevol causa exògena o fisiològica. Per exemple, els probiòtics són útils per al tractament de la diarrea aguda, al principi del tractament amb antibiòtics i en els casos de desequilibris de la microbiota vaginal (vaginosi bacteriana, vulvovaginitis candidòsis o sequedat vaginal).

Prevenció de la mastitis durant la lactància. Alguns probiòtics aïllats de la glàndula mamària, com els ceps Lactobacillus fermentum i L. salivarius , han demostrat la seva eficàcia en eliminar els símptomes clínics de la mastitis. A més, davant del tractament amb antibiòtics, els probiòtics comporten menys recurrències i menor freqüència d’efectes adversos.

Prevenció o tractament de la dermatitis atòpica. S’ha demostrat que els probiòtics poden ajudar a reduir la severitat de les lesions i la sensació de picor en pacients afectats per dermatitis atòpica.

Per altres indicacions com la pèrdua de pes, la infecció per Helicobacter pylori i les al·lèrgies respiratòries i alimentàries s’ha d’estudiar cada cas per poder recomanar un probiòtic.

Segueix-nos a xarxes socials