logo salut i benestar

Com es desencadena un refredat?

by in Salud natural septiembre 16, 2020

Un refredat és una infecció de les vies respiratòries superiors, també anomenat en medicina com infecció gripal. Un refredat es desencadena per una infecció vírica. Aquesta infecció està causada per virus. Existeixen en total aprox. 200 virus diferents que poden desencadenar un refredat. Els virus del refredat més comuns són els rinovirus, els virus respiratoris sincitiales (VRS) i els coronavirus.

En alguns casos, la infecció pot estar causada per bacteris (l’anomenada infecció secundària bacteriana o superinfecció). La major part de les vegades, el contagi amb «virus del refredat» passa desapercebut: els virus s’introdueixen en l’organisme principalment en forma de gotetes en l’aire, però també directament o indirectament a través dels orificis nasals per contacte amb persones malaltes. Els patògens tossits s’inhalen. A més, els virus del refredat poden accedir al cos en tocar les mucoses de la boca, els ulls i el nas amb les mans.

Conseqüències freqüents dels “virus del refredat”

Principalment parlem de mal de coll (faringitis), degoteig del nas (rinitis), tos (bronquitis) i ronquera (causada per una laringitis), combinats gairebé de qualsevol manera. Els primers símptomes d’un refredat apareixen entre dos i cinc dies després del contagi. Els llocs comuns de contagi són aquells on es troben diverses persones, per exemple, el transport públic, les sales d’espera, oficines, col·legis, etc. Per tant, és important evitar el contacte el més possible amb persones refredades, encara que no sempre resulta senzill. El contagi serà més fàcil en cas de sistema immunitari debilitat. Per tant, és fonamental protegir el sistema immunitari per evitar un refredat.

Què ajuda contra els refredats?

Un sistema immunitari debilitat ens fa vulnerables davant els refredats. Per tant, és important enfortir el sistema immunitari per evitar un refredat. Què vol dir això? El sistema immunitari del cos humà és una xarxa complexa que, amb ajuda d’un sofisticat sistema de defensa, deté la major part de totes les infeccions o molts altres atacs a la nostra salut. Una part d’aquest complex mecanisme de defensa són els glòbuls blancs o leucòcits. Aquests es produeixen pràcticament en tot el cos i, en cas d’infecció o qualsevol altre atac a la nostra salut, són controlats per proteïnes d’informació o neurotransmissors. Un estil de vida saludable, una dieta sana i equilibrada, l’exercici físic i dormir prou són requisits fonamentals per a una bona defensa immunitària.

Qui disposa d’un bon sistema immunitari tindrà un menor risc de patir un refredat. No obstant això, una bona microcirculació també té un paper fonamental en l’enfortiment del sistema immunitari, és a dir, la circulació en els vasos sanguinis més petits o capil·lars, així com de la secció immediatament anterior o posterior a aquests gots. Una millor circulació dins de l’àmbit de la microcirculació ofereix millors condicions de treball per als glòbuls blancs. Aquests glòbuls blancs assumeixen el paper de «policies de la sang», protegint al cos, entre altres coses, davant de les infeccions. A més, tenen la funció de fer que les substàncies incompatibles amb l’organisme o patògens, com ara virus, bacteris, cèl·lules tumorals, toxines, fongs, cucs i partícules exògenes siguin inofensives.

Així, una bona microcirculació és un factor decisiu no només per a la salut en general, sinó que també ajuda als glòbuls blancs a dur a terme la seva tasca vital en el sistema immunitari. Per enfortir el sistema immunitari poden utilitzar diferents mètodes. Alguns exemples són les dutxes de contrast, les cures Kneipp o la sauna. Aquestes opcions tenen un efecte positiu sobre la regulació circulatòria, millorant la irrigació de pell i òrgans. Així es disposarà de més cèl·lules de defensa en les mucoses nasals i de la gola, atacades amb molta freqüència per patògens del refredat. No obstant això, per enfortir el sistema immunitari també pot ser útil l’estimulació eficaç de la circulació per part d’estímuls físics específics.

En aquest sentit, la teràpia vascular física Bemer mostra un èxit considerable. La peça central d’aquesta teràpia vascular és una estructura de senyal multidimensional que estimula de manera eficaç la microcirculació limitada o deteriorada. Així, es proporciona una ajuda als mecanismes de regulació més importants del cos humà pel que fa a la prevenció i processos de curació, recuperació i regeneració. Per mitjà d’una sèrie d’estudis científics ha pogut comprovar-se que la teràpia vascular física Bemer no només evita part de les infeccions que causen un refredat, sinó que també pot contribuir a la mitigar moltes altres malalties. Aquesta teràpia vascular també ajuda a millorar l’evolució de la malaltia. A més, la teràpia vascular física Bemer pot utilitzar com a tractament complementari. Un exemple d’això és, a més de la reducció de la susceptibilitat a infeccions i el suport del sistema immunitari, l’augment del rendiment físic i mental. La teràpia vascular física Bemer també ha obtingut èxits importants en casos de mal d’esquena, trastorns del son, malalties per estrès i en la curació ràpida de petites lesions. També pot aconseguir-se un augment del rendiment esportiu.

De la mateixa manera, en el marc de la prevenció sanitària, poden prevenir la diabetis mellitus i els problemes de metabolisme. A més, la teràpia pot tenir un efecte positiu en el tractament mèdic d’aquestes malalties. Un efecte útil per a moltes persones de l’aplicació de la teràpia vascular física Bemer és que la ingesta de medicaments pot reduir al mínim mèdicament necessari. En cas de refredat, cal recordar que està causat per virus, de manera que els antibiòtics no ajuden. En qualsevol cas, els fàrmacs no acceleren el curs d’un refredat sinó que només alleugen els símptomes. Sempre és millor centrar-se en l’enfortiment del sistema immunitari i no arribar a patir un refredat. I és precisament aquí on, a més dels factors ja esmentats, la teràpia vascular física Bemer demostra ser excel·lent.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *