logo salut i benestar

6 estratègies per a mantenir fora de perill la gola tot l’any

by in Bemer, Salud, Salud natural agosto 26, 2020

6 estratègies per a mantenir fora de perill la gola tot l'any

Com ja vàrem parlar en l’entrada sobre La faringitis i els antibiòtics, per mantenir fora de perill la gola tot l’any és molt millor optar per la prevenció o un tractament de fitoteràpia que ens ajudi a enfortir el sistema immunitari, reduint així el risc de caure malalt.

Però, què podem fer per evitar el dolor de gola? A Salut i Benestar et donem sis estratègies clau per cuidar-se i no patir de mal de coll:

1. Tria els aliments adequats

Cal consumir aliments que ens ajudin a enfortir les nostres defenses naturals. Resulta essencial recórrer a la vitamina C, ja que a més d’una acció anti fatiga, té propietats antioxidants i antivirals. Els aliments que ajuden a evitar mals de coll són principalment els cítrics (llimona, aranja, taronja…), les verdures de color verd (col arrissada, api, espinacs, julivert…) i les fruites (kiwi, litxi, pinya, guaiaba…). Tampoc cal oblidar els pebrots i els tomàquets i combinar-ho amb all i ceba, així com plantes aromàtiques amb propietats antiinfeccioses (farigola, orenga i sajolida, entre altres). Així mateix, aliments rics en zinc com el marisc, el rovell d’ou, els cereals, el pa integral, els bolets, el bròquil… també ajuden a les nostres defenses.

Tanmateix, pel mals de coll cal evitar l’alcohol i els aliments massa àcids, massa picants o massa salats, ja que poden irritar les mucoses.

Menú per a enfortir el nostre organisme:

Hi ha un seguit d’aliments que ens ajudaran a recuperar l’energia després de patir amigdalitis. A Salut i Benestar hem elaborat un menú per enfortir el nostre organisme i protegir-lo:

  • Primer: Amanida de fulles d’espinacs i bolets shiitake en tires, pipes de gira-sol, avellanes i ametlles. Tot amorosit amb oli de nou i vinagre de poma o suc de llimona.

  • Segon: Arròs integral bullit en aigua rica en magnesi, amb salsa de tomàquet escalfat a foc, ceba i all. Amaneix tot amb farigola i orenga.

  • Opció mig-matí o berenar: Amanida de plàtan, kiwi, taronja, albercocs, figues seques, nous i fulles d’herba bona, acompanyada d’una decocció a l’1% de romaní.

2. Renta’t el nas

Primer cal netejar-nos el nas amb un mocador i després rentar-se les fosses nasals amb una ampolla de sèrum fisiològic. Amb nens utilitzarem un aspirador nasal o mocarem el nas del nadó abans de ficar-lo al llit de costat i, a continuació, introduirem el sèrum en la fossa nasal que està a dalt, a base de suaus pressions (5 ml per fossa nasal és suficient). El líquid sortirà per l’altra fossa nasal. Repetirem l’operació canviant de costat i, per a evitar el risc d’otitis, tornarem a sonar el nas del nen molt a poc a poc al final de l’operació de la rentada.

3. Fes servir un humidificador

Bastaria amb col·locar un recipient amb aigua sobre el radiador, però molt millor si usem un difusor de fred on s’hagin afegit 5 gotes d’oli essencial (AE) de ravintsara (Cinnamomum camphora CT cineol) i 5 gotes de AE de llimona (Citrus limonum). La difusió ha de realitzar-se durant 15 minuts en una habitació buida, especialment en el cas dels nens.

4. Pren propóleo

El propóleo ajuda a afavorir la deglució. Si no som al·lèrgics als productes del rusc, és recomanable prendre mel o, millor encara, propóleo. El propóleo és una resina que permet la cicatrització dels arbres i que les abelles cullen per a reparar les parets del rusc i així protegir-les contra gèrmens, fongs, floridures, llevats…

Els nombrosos flavonoides que conté permeten estimular el sistema immunitari i li confereixen importants propietats antisèptiques per a tractar els mals de coll.

5. Hidrata’t amb freqüència

Una mucosa seca augmenta la sensació de cremor; per contra, prendre líquids sovint redueix el risc de tos irritativa i ajuda a eliminar els virus. Optar per infusions amb el suc de mitja llimona calenta i endolcides amb una cullerada sopera de mel, és molt bon remei pel mal de coll. A més, és recomanable beure-les amb palleta per augmentar el contacte amb la gola.

6. Ventila la casa

Especialment a l’hivern. A vegades l’interior de les cases està més contaminat que l’exterior. I per descomptat evitar el fum del tabac, que és molt agressiu i irritant amb la gola.

I recorda que, a Salut i Benestar utilitzem la fitoteràpia tant en la prevenció i en la millora de la qualitat de vida, com en el tractament de les malalties. No dubtis en consultar-nos!

Cómo cambiar tus patrones de sueño

1. Usar terapia física vascular Bemer: La terapia físico vascular BEMER, es un método de tratamiento muy efectivo para problemas de compensación microcirculatoria asociados con diferentes trastornos del sueño. Los procesos de regeneración y regulación corporales potenciados por medio de la nueva tecnología BEMER son de gran importancia durante la fase del sueño, especialmente en pacientes de rehabilitación y personas mayores o propensas a las infecciones. Los trastornos del sueño, el envejecimiento natural, unos hábitos de vida poco saludables, demasiado estrés y una dieta desequilibrada ralentizan los movimientos de bombeo de los vasos sanguíneos más pequeños. La terapia vascular física BEMERcontrarresta este proceso dentro de unos límites naturales. Gracias a esta estimulación se favorece el intercambio intercelular de los nutrientes, del oxígeno, de la energía y de los productos de desecho. Como consecuencia de mejorar la circulación sanguínea, se fomenta el sistema inmunitario, el rendimiento físico, la vitalidad, la regeneración de tejidos y se mitigan las inflamaciones y dolores.

 

2. Usar fitoterapia: Quizá en alguna ocasión ha tomado una taza de tila para templar los nervios, y es que algunas plantas medicinales con efecto sedante están muy introducidas en nuestra sociedad. Pero lo que realmente funciona es la sinergia de diferentes plantas que, en combinación, aportan un gran número de principios activos que actúan como ansiolíticos, sedantes y antiespasmódicos, ayudando a dormir más y mejor. Y todo natural.

 

Aquí te dejo un breve resumen de las plantas que puede aportarte un beneficio importante para cambiar tus patrones de sueño.

 
  • Espino blanco: acción sedante sobre el sistema nervioso central ya que es un cóctel de flavonoides, que actúan como reguladores del ritmo cardíaco, reducen las palpitaciones y la percepción exagerada del ritmo cardíaco en personas ansiosas y nerviosas, ejerciendo una acción sedante sobre el sistema nervioso central.

  • Melisa: calmante y ansiolítico. La melisa, según estudios experimentales han confirmado que la melisa tiene acción sedante y ansiolítica.

  • Amapola de California: sedante e hipnótica, se utiliza como remedio popular por sus efectos analgésicos y sedantes. Ayuda a dormir y reduce los desvelos nocturnos y las pesadillas.

  • Matricaria (o manzanilla alemana): relajante y sedante. No hay que confundir la matricaria o manzanilla alemana (Matricaria chamomilla) con la manzanilla romana (que es la que más se consume). La OMS admite la utilización terapéutica de la matricaria en el tratamiento de la dispepsia (en particular, de los espasmos y las inflamaciones del tubo digestivo), y también para aliviar la tensión nerviosa y el insomnio que provoca.

  • Tilo: anti fatiga nerviosa. Esta planta influye sobre el equilibrio nervioso gracias a sus virtudes antiespasmódicas, calmantes y sedantes. De hecho, este compuesto se combina con los receptores de benzodiacepinas presentes en el cerebro, los mismos receptores que tienen por objetivo los fármacos o las sustancias ansiolíticas, sólo que ¡sin efectos secundarios ni adicciones! El efecto relajante del tilo se observa también sobre el sistema digestivo, ya que resulta muy apropiado para calmar los retortijones.

Utilizar la fitoterapia siempre bajo supervisión de un profesional ya que los efectos beneficiosos podrían ser negativos si no se utilizan correctamente.

Pídeme una cita y te informo más opciones para cambiar tus patrones de sueño.

Segueix-nos a xarxes socials

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *