logo salut i benestar

Què causa la tensió alta?

by in Bemer, Medicina, Salud agosto 26, 2020

Què causa la tensió alta?

Un de cada tres espanyols mor per culpa d’una malaltia cardiovascular. I la hipertensió està darrere de bona part d’elles.

Al nostre país la primera causa de mortalitat està relacionada amb les malalties cardiovasculars, per sobre del càncer i de les malalties del sistema respiratori, que ocupen el segon i tercer lloc. Un de cada tres espanyols mor per la seva causa.

 

Les malalties cardiovasculars agrupen diverses, com les malalties cerebrovasculars o l’infart de miocardi. I no deixen de créixer silenciosament les morts relacionades amb la hipertensió, fins al punt que en només 10 anys s’ha doblat el nombre de defuncions relacionades amb la hipertensió. De fet, la hipertensió és la primera causa d’infart de miocardi en l’home i d’ictus en la dona.

 

Protegir-nos de forma totalment natural enfront del «assassí silenciós»

La paraula «silenciosament» no és casual, i és que precisament a la hipertensió se la coneix amb aquest nom: l’assassí (o l’enemic) silenciós. No avisa; fins que un bon dia dóna la cara en forma d’ictus o infart.

 

La hipertensió va arrabassant la salut a poc a poc sense que, qui la pateix, tot just se n’adoni. I el motiu és que està lligada a moltes altres malalties: augmenta el risc d’accidents i mortalitat cardiovascular, afecta el cervell, als ronyons, a les grans artèries, al fons de l’ull … l’Organització Mundial de la Salut (OMS) li atribueix ni més ni menys que el 62% dels accidents cerebrals i a Espanya es calcula que hi ha uns 7 milions d’hipertensos, i el pitjor és que la meitat d’ells ni tan sols sap que ho són.

 

Mesurar-se la tensió

D’aquí la importància de mesurar-se la tensió des de jove. Als 20 anys, el percentatge d’hipertensos és molt baix, però després va augmentat progressivament fins que afecta al 40% de les persones de 65 anys i al 90% de les persones de 85 anys.

 

I tu, ets hipertens?

Es considera que una persona és hipertensa quan les seves xifres de tensió arterial mínima (diastòlica) i màxima (sistòlica) són iguals o superiors a 140/90 mmHg (mil·límetres de mercuri). A més aquestes xifres han de persistir en dos mesuraments diferents separades per un interval d’un mes.

 

I això què vol dir?

El cor bombeja al voltant de 100.000 vegades al dia, i les artèries són les encarregades de transportar la sang oxigenada des del cor a la resta del cos. La pressió que suporten és enorme, però no és un corrent constant. Quan el cor es contrau i bomba sang s’eleva la pressió en les artèries; quan es relaxa, la pressió cau. Per això, en prendre la tensió, sempre es donen dues xifres: la pressió sistòlica (més alta, quan el cor bomba), i la pressió diastòlica (més baixa, quan el cor es relaxa entre dos impulsos).

 

Quina és la pressió ideal?

La pressió «ideal» és de 110/75 mmHg. Una «bona» ​​és de 120/80 mmHg i una pressió «normal alta» seria de 135/85 mmHg sense que arribi a 140/90 mmHg, ja que quan se superen aquestes xifres ja parlem d’hipertensió.

 

Així doncs, més val prevenir-la o eliminar-la tan aviat com aparegui en les nostres vides. De fet, segur que has sentit a dir “tenir la tensió baixa és una assegurança de vida”.

 

Eliminar la tensió alta de manera natural

Existeix una solució 100% natural per eliminar, o reduir la tensió alta. Estem parlant d’11 plantes medicinals (cassís, olivera, vinya vermella, nabiu, ruibarbre, galega, granes o llavors de raïm, reina dels prats, boixerola, aranja i mirtil) que, en combinació amb 3 aminoàcids, (histidina, L-carnitina i triptòfan) i actuant en equip, són capaços de mantenir a ratlla la hipertensió i protegir i estimular el seu sistema circulatori. Si a tot això afegim una estratègia dietètica i activitat física diària adequada, ens pot salvar la vida.

 

Cadascuna d’aquestes plantes tenen la seva eficiència per separat, però en conjunt formen una sinergia immillorable. Això vol dir que quan es combinen determinades substàncies, aquestes treballen millor juntes i s’absorbeixen millor (augmenta la seva biodisponibilitat) que si prenguéssim aquestes mateixes substàncies però de forma separada. En nutrició els conceptes de sinergia i biodisponibilitat són claus a l’hora de recomanar uns complements o altres.

 

Cadascun dels principis actius a base de plantes té unes propietats concretes demostrades que ajuden eficaçment a prevenir i millorar la salut cardiovascular. No obstant això, l’important és la dosificació precisa de cadascuna d’elles i la seva associació, perquè tots treballin a l’uníson per aconseguir una acció global i sinèrgica.

Si vols més consells dietètics específics, o bé saber com triar el millor complement de plantes per al teu benestar, no dubteu en contactar-me.

Cómo cambiar tus patrones de sueño

1. Usar terapia física vascular Bemer: La terapia físico vascular BEMER, es un método de tratamiento muy efectivo para problemas de compensación microcirculatoria asociados con diferentes trastornos del sueño. Los procesos de regeneración y regulación corporales potenciados por medio de la nueva tecnología BEMER son de gran importancia durante la fase del sueño, especialmente en pacientes de rehabilitación y personas mayores o propensas a las infecciones. Los trastornos del sueño, el envejecimiento natural, unos hábitos de vida poco saludables, demasiado estrés y una dieta desequilibrada ralentizan los movimientos de bombeo de los vasos sanguíneos más pequeños. La terapia vascular física BEMERcontrarresta este proceso dentro de unos límites naturales. Gracias a esta estimulación se favorece el intercambio intercelular de los nutrientes, del oxígeno, de la energía y de los productos de desecho. Como consecuencia de mejorar la circulación sanguínea, se fomenta el sistema inmunitario, el rendimiento físico, la vitalidad, la regeneración de tejidos y se mitigan las inflamaciones y dolores.

 

2. Usar fitoterapia: Quizá en alguna ocasión ha tomado una taza de tila para templar los nervios, y es que algunas plantas medicinales con efecto sedante están muy introducidas en nuestra sociedad. Pero lo que realmente funciona es la sinergia de diferentes plantas que, en combinación, aportan un gran número de principios activos que actúan como ansiolíticos, sedantes y antiespasmódicos, ayudando a dormir más y mejor. Y todo natural.

 

Aquí te dejo un breve resumen de las plantas que puede aportarte un beneficio importante para cambiar tus patrones de sueño.

 
  • Espino blanco: acción sedante sobre el sistema nervioso central ya que es un cóctel de flavonoides, que actúan como reguladores del ritmo cardíaco, reducen las palpitaciones y la percepción exagerada del ritmo cardíaco en personas ansiosas y nerviosas, ejerciendo una acción sedante sobre el sistema nervioso central.

  • Melisa: calmante y ansiolítico. La melisa, según estudios experimentales han confirmado que la melisa tiene acción sedante y ansiolítica.

  • Amapola de California: sedante e hipnótica, se utiliza como remedio popular por sus efectos analgésicos y sedantes. Ayuda a dormir y reduce los desvelos nocturnos y las pesadillas.

  • Matricaria (o manzanilla alemana): relajante y sedante. No hay que confundir la matricaria o manzanilla alemana (Matricaria chamomilla) con la manzanilla romana (que es la que más se consume). La OMS admite la utilización terapéutica de la matricaria en el tratamiento de la dispepsia (en particular, de los espasmos y las inflamaciones del tubo digestivo), y también para aliviar la tensión nerviosa y el insomnio que provoca.

  • Tilo: anti fatiga nerviosa. Esta planta influye sobre el equilibrio nervioso gracias a sus virtudes antiespasmódicas, calmantes y sedantes. De hecho, este compuesto se combina con los receptores de benzodiacepinas presentes en el cerebro, los mismos receptores que tienen por objetivo los fármacos o las sustancias ansiolíticas, sólo que ¡sin efectos secundarios ni adicciones! El efecto relajante del tilo se observa también sobre el sistema digestivo, ya que resulta muy apropiado para calmar los retortijones.

Utilizar la fitoterapia siempre bajo supervisión de un profesional ya que los efectos beneficiosos podrían ser negativos si no se utilizan correctamente.

Pídeme una cita y te informo más opciones para cambiar tus patrones de sueño.

Segueix-nos a xarxes socials

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *